A kelyhek sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

 


 A kelyhek sorozatának jelentései

 

A lapok jelentése röviden. A lapok értelmezésénél elsősorban a saját megérzéseinket használjuk, csak azok hiányában alkalmazzuk az előre megírt jelentéseket. Ha nem használunk fordított lapokat. akkor a fordított jelentéseket a lapok negatív aspektusaként értelmezhetjük.

 


 

Kelyhek ász: Szerelmi kapcsolat kezdete. Érzések kifejezése. Romantikus vágyakozás valami rendkívüli után. Érzelmi és lelki fejlődés.

Fordítva: Érzelmi sivárság, üresség érzése. Intimitás elkerülése. Negatív érzések. Szívfájdalom.  

 



Kelyhek 2: Partnerség. Romantikus kapcsolat vagy közeli kapcsolat, személyes szövetség. Társadalmi normákon alapuló interperszonális dinamika. Szenvedély egy szerelmi kapcsolatban, amely önmaga ellen fordulhat.  

Fordítva:Válság a párkapcsolatban. Csalódás valakiben, aki közel áll hozzád.

 



Kelyhek 3: Születés. Valami új örömet és boldogságot hoz. Gyermek gondozása. A gyermek-szülő kapcsolatok kérdései. Valamely tervet érzelmek és nem csak érdekek motiválják.  

Fordítva: Problémák a szüleivel vagy gyermekével való kapcsolatokban. A két személy erős szövetsége kívül hagy egy harmadikat.

 



Kelyhek 4: Család. Emberekből álló csoport (család, közösség, stb.) történelemmel és összetartozással. Elkötelezettség a csoport iránt, a személyes érdekek feladásának árán.  

Fordítva: Problémák és viszályok a családban vagy régi közösségben. Rögzített társadalmi struktúra, amely nem teszi lehetővé az alkalmazkodást vagy a rugalmasságot.  


 

Kelyhek 5: Kapcsolatok. Népszerűség, kapcsolatok sok emberrel. Egy csoportban a figyelem középpontjába kerülni. Más emberekkel való kapcsolatok segítségével legyőzni a nehézségeket.

Fordítva: Túlzott elfoglaltság a társadalmi tevékenységgel. Elveszteni magunk felszínes kapcsolatokban. Látszat előtérbe helyezése valódi kapcsolatok helyett.

 



Kelyhek 6Folytonosság. Hosszú távú kapcsolat. Ismétlődés a család különböző generációi között. Stabil személyes szövetség.

Fordítva: Monotonitás, unalmas ismétlődés. Újra és újra esés ugyanazokba az érzelmi csapdákba esni.  

 



Kelyhek 7: Egyéniség. Egy ember találja meg a helyét csoportban. Kapcsolattartás magas beosztású emberekkel. Kivételes tulajdonságait értékelik mások.

Fordítva: Integrációs problémák egy csoportban vagy szervezetben. Egy kollektíva része, de elszigeteltnek és elidegenedettnek érzi magát.

 



Kelyhek 8: Beilleszkedés. Személyes kapcsolatok fejlesztése csoporton belül. Kedvező emberi kapcsolati környezet. Ünnepség vagy családi est.

Fordítva: Zavar a párkapcsolatban. Családi nyomás személyes vagy romantikus ügyekben.

 



Kelyhek 9: Együttműködés. Emberek vagy egységek együtt dolgoznak, mindegyik a maga helyén. Egy személy szerepének elfogadása társadalmi vagy csoportos környezetében. Boldogság. Kívánságok valóra válása.

Fordítva: Zavaros társadalmi helyzet. Beilleszkedési nehézség összetett környezetben  

 



Kelyhek 10: Vezetés. Különleges tulajdonságokkal rendelkező személy elismerést és magas rangot kap. Felelősséget vállalni másokért. Kiemelt pozíció fenntartása.

Fordítva: Bukott vezető. A népszerűség elvesztése. Csalódás az emberek hálátlansága miatt, akiken az ember segített.  

 



Kelyhek apród: Első és bizonytalan lépések a romantikában. Félénkség. Őszinte szándékok. Próbálja kitalálni a másik érzéseit.

Fordítva: A túlzott elmerülés a személyes érzéseiben. Kapcsolat elvesztése másokkal. Lassúság a gyakorlati ügyekben.  

 



Kelyhek lovag: Romantikus gesztus, szív felajánlása, udvarlás. Nyitottság, őszinteség, egyszerű szív. Egy potenciális szerető jelenhet meg. 

Fordítva: Felszínes és instabil érzések. Túl optimista de irreális hozzáállás. A sekély érzések túlhangsúlyozása. 

 



Kelyhek királynő: Gazdag belső világ, amelyet rejtve tartanak. A magánélet vagy az értékes vagyon védelme. Erős érzelmek kordában tartva.

Fordítva: Zárás, védekezés. Bizalmatlanság mások iránt. negatív múltbeli tapasztalatok miatt. Érzelmeit leplezi a racionális kritikák elől.  

 



Kelyhek király: Érzelmi érettség, optimizmus, képesség túllépni a korábbi sérüléseken és előre tekinteni. Nyitottság az új dolgokra de körültekintéssel és óvatossággal. Becsukja a fülét a múlt hangjai elől.

Fordítva: Nehézség érzelmi sérülés leküzdésében. Pesszimista kilátások, amelyeket negatív múltbeli tapasztalatok okoznak.

 

  

 

(Yoav Ben-Dov : The Marseille Tarot revealed  című munkája alapján) 

 

Az érmék sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

A botok sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

A kardok sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov) 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy arkánum lapjai: X. A SZERENCSE KEREKE

A nagy arkánum lapjai: XIX. A NAP

A tarot szimbólumai - számok (kis arkánum)