A kardok sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

 


 A kardok sorozatának jelentései


A lapok jelentése röviden. A lapok értelmezésénél elsősorban a saját megérzéseinket használjuk, csak azok hiányában alkalmazzuk az előre megírt jelentéseket. Ha nem használunk fordított lapokat. akkor a fordított jelentéseket a lapok negatív aspektusaként értelmezhetjük.

 


Kardok ász: Tervezett kezdeményezés. Racionális és logikus gondolkodás, éleselmélyűség. Meggyőző döntés. Készenlét a harcra. Ambíció, versenyképesség. Győzelem stabil eredménnyel.

Fordítva: Negatív és terméketlen gondolatok. Tévhitek, téveszmék. Önvesztés. Sérülés.

 



Kardok 2: Határok. Korlátok, amelyek védenek és meghatároznak valami, ami fejlesztés alatt áll. A jelen helyzet teljes kihasználása. Felkészülés a jövőbeli fejlődésre. Világos rálátás az általános helyzetre.  

Fordítva: ugyanez

 



Kardok 3: Győzelem. Gyenge ellenfél leküzdése. Átvágni egy nehéz helyzeten, és egyértelműen előre menni. Egy harmadik fél közbelép, és legyőz két legyengült ellenfelet.  

Fordított: Kudarc. Vereség egy gyengébb ellenféltől. Sikertelen kísérlet döntő lépésre.  

 


Kardok 4: Korlátozás. Korlátozott hely a fejlődésre és manőverezésre. Próbálni ellenállni a korlátoknak. Lehetőségek növekszik, ahogy a korlátok lesznek kevésbé erősek.  

Fordítva: Zártság és blokkolás. A motiváció és energia hiánya, hogy kitörjön egy korlátozott helyzetből.

 



Kardok 5: Áttörés. Lendület leküzdi a meglévő korlátokat. Szellem fenntartása nehéz helyzetben. Csinálni a dolgokat a maguk módján.    

Fordítva: Sikertelen kezdeményezés a helyzet megváltoztatására. Makacsság sehova sem vezet. Az elnyomó tényezőket most nem lehet megszüntetni

 


 

Kardok 6: Alkalmazkodás. Korlátozások elfogadása és alkalmazkodás hozzájuk. A jelenlegi rend tiszteletben tartása. Kompromisszumok a meglévő helyzet legjobb kihasználása érdekében.  

Fordított: Lemondás, megadás, az ambíció feladása a dolgok jobbra fordítására. A küzdőszellem hiánya.  

 



Kardok 7: Élesség. Egy koncentrált és határozott hozzáállás. Koncentráljon egy világos célra, és tegye meg, ami szükséges hogy elérje azt. Küzdelem megnyerése az kiegyenlített esélyek mellett.  

Fordítva: Szűk és túl koncentrált figyelem. Erőfeszítéseit és erőforrásait elveszett ügybe fektetni.  

 


 

Kardok 8: Védekezés. Pajzsok és védelmek felhelyezése. Pszichológiai védekezési mechanizmusok. Szükség van a teljes ellenőrzésre. Jól őrzött kincs. Engedéllyel belépés a másik birtokára.

Fordítva: ugyanaz

 




Kardok 9: Bátorság. Küzdelem megnyerése egy erősebb ellenfél ellen. Tiszta szándék. A tökéletlen eszközök jó felhasználása.  

Fordítva: Veszteni egy erősebb ellenféllel szemben. Lassúság. Gyenge felkészülés egy kihívásra.  

 



Kardok 10: Kimerültség. Összetett helyzet, sok ellentmondó érdekkel. Hosszú harc egyértelmű eredmény nélkül. Szövetségeset kell találni, aki más irányból támadja a problémát. 

Fordítva: Mozdulatlanság. Most lehetetlen mozogni. Különböző oldalakról támadást érzékelni. Fájdalmas és megalázó vereség.  

 


 

Kardok apród: Felkészülés egy jövőbeli kihívásra. Kompromisszumot keresni az ész és az erős vágyak között. Habozik az erejének felhasználásával. 

Fordítva: Zavar, negatív és gátló gondolatok, önvesztés. Saját eszközeinek hanyag használata kárt okozhat. 

 



Kardok lovag: Energia és erőforrások a fejlődéshez. Még mindig a helyes irányt keresik. Korlátok átrepülése.  Határozottság és kitartás.  

Fordítva: Téves nézetek erőltetése. Rossz irányhoz ragaszkodás. Talajvesztés. 

 




Kardok királynő: Biztonságos és védett helyzet. A terület védelme. Valami olyasmi előkészítése még nem szabad felfedni.  

Fordított: Védekezés és merevség. Gyanakvás és merev elképzelések akadályozzák az előrehaladást és kizárják az új kapcsolatokat.  

 



Kardok király: Múlttól való elszakadás elhatározása. Erős akarat. Felkészültnek érzi magát a bizonytalanság kezelésére. Bölcsesség és értelmi érettség.  

Fordítva: Megosztott szív. Elszakadni valamitől, amihez kötődünk. Túlbonyolított kísérlet kétséges helyzet legyőzésére.

 

 

 

(Yoav Ben-Dov : The Marseille Tarot revealed  című munkája alapján) 

 

Az érmék sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

A kelyhek sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

A botok sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

 


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy arkánum lapjai: X. A SZERENCSE KEREKE

A nagy arkánum lapjai: XIX. A NAP

A tarot szimbólumai - számok (kis arkánum)