A botok sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

 


A botok sorozatának jelentései 


A lapok jelentése röviden. A lapok értelmezésénél elsősorban a saját megérzéseinket használjuk, csak azok hiányában alkalmazzuk az előre megírt jelentéseket. Ha nem használunk fordított lapokat. akkor a fordított jelentéseket a lapok negatív aspektusaként értelmezhetjük.

 


 

Botok ász: Kreatív lendület. Aktív szexualitás. Erős impulzusok. Energia és hajtás. Életerő. A növekedés kezdete. Erőfeszítéseinek szétszórása különböző irányokban.

Fordított: Energiahiány, korlátozottság, elfojtott szexualitás, akadályozott kreativitás.

 



Botok 2: Keresztút. Több lehetőség közül választhat. Minden folyamat előnyökkel is jár. Rövid találkozás valakivel aki a maga útját járja. Az ellenfél előretörésének megakadályozása.

Fordított: ugyanez 

 



Botok 3: Irányítás. Pillanatnyi habozás után elindulni. Középút megtalálása két folyamat között. Előny szerzése két ellenséges oldal közti semlegességgel.

Fordítva: ugyanez

 



Botok 4: Patthelyzet. Ideiglenes megállás a jövőre való felkészüléshez. Jelenleg feszültség, de hosszútávon jó kilátások. Most senkinek sem érdeke mozdulni.

Fordítva: ugyanez

 



Botok 5: Felülkerekedés. Túljutni a gyenge ellenálláson. Egyensúly lebontása. A fő célra összpontosítás. Kezdeményezés a győztes lépésért.

Fordítva: Bonyolult helyzetbe kerülés. Előny elvesztése.

 



Botok 6: Együttműködés. Erős szövetség két fél között különböző célokkal, de közös jelenlegi érdekekkel. Kedvező feltételek miatt luxus megízlelése.  

Fordított: Túlzott luxusra törekvés. Fel kell bontani az ellenfelek szövetségét.

 



Botok 7: Küzdelem. Valaki sok ellenfél ellen harcol. Kitartás, pozíció megőrzése konfliktushelyzetben. Nehéz küzdelem bizonytalan eredménnyel.  

Fordítva: ugyanaz

 



Botok 8: Rend. Előrelépés csak a szabályok követésével. Rövid távú célokkal foglalkozás miatt  elveszíti a hosszú távú perspektívát. Úttorlasz

Fordított: ugyanez

 



Botok 9:  Megszakítás. Nehéz túljutni az ellentéteken és nehézségeken. Tervek feladása konfliktusok elkerülése végett. Újrakezdés nehéz időszak után.

Fordított:  ugyanez

 



Botok 10: Hűség. Partnerség vagy szövetség túljut a nehézségeken. Tiszta szándék és kitartás vezet a sikerhez. Elvek tiszteletben tartása nehézségek közt is.

Fordított: ugyanez

 



Botok apród: Kreatív potenciál, amely még felhasználásra vár. Biztonságos távolságot tartva az eseményektől várni a megfelelő pillanatot.  

Fordítva: A feladat túl nehéz a Kérdező erejéhez képest. Nehézség a vágyak és késztetések irányításában. Éretlen megközelítés nemiség területén.  

 



Botok lovag: Irányváltás, késztetések és szenvedélyek követése. Átmeneti megállás, de még mindig van energia és előrelépési vágy.  

Fordítva: Saját vágyak feladása. Probléma a hosszú távú célok meghatározásában. Csábítási kísérlet.

 



Botok királynő: Erős személyiségű nőalak. Az étellel és az evéssel kapcsolatos dolgok. Bottal a kézben kedvesen beszélni. Biztonságos, jól védett pozíció. 

Fordított: Megfélemlítés, fenyegetés. A szexualitás eszközként használata az irányításra. Problémák az erős anyafigurával. Félelem a női erőtől.    

 



Botok király: Érett hozzáállás a késztetésekhez és vágyakhoz. Kontrollált kreativitás. Arra sarkallja magát, hogy haladjon előre. Jelenlegi eszközök befektetése a jövőbeli projektekbe. 

Fordítva: A továbblépési terveket meghiúsítják az önpusztító cselekmények. Habozás, konfliktus. Dolgok túlbonyolítása.

 

  

 (Yoav Ben-Dov : The Marseille Tarot revealed  című munkája alapján) 

 

Az érmék sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

A kelyhek sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov)

A kardok sorozatának jelentései (Yoav Ben-Dov) 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy arkánum lapjai: X. A SZERENCSE KEREKE

A nagy arkánum lapjai: XIX. A NAP

A tarot szimbólumai - számok (kis arkánum)