A nagy arkánum lapjai: XIX. A NAP

 

 


 

XIX. A NAP (LE SOLEIL, THE SUN)


Ez a lap sikert és boldogságot jelent. Jó egészségre, kedvező alkalomra, különösen művészet és tudomány területén elért sikerre, hálára és gazdagságra utal.

Bár a fordított helyzetben gyengébb hatást jelez, a jelentése sosem negatív, de sugallja az önismeret szükségességét, illetve az önbizalomhiányt.

/ A Megfejtett Tarot / 


 

____________________________________________________________________________________

Fény és melegség, bőség, áldás. Kellemes érzések. Érzelmi vagy fizikai gyógyulás. Partnerség, bizalom, megosztás, testvériség. Emberi érintés. Egy ideális apa figura. Gyermekekkel kapcsolatos ügyek. Korlátok felállítása mérsékelt és nem nyomasztó módon.  

Üzenet: Keressen megfelelő társakat.

Fordított: Kis helyen élni. Nehézség szembenézni nyíltan a valósággal. Éretlenség, másoktól való függés. Valaki vagy valami túl intenzív és energikus ahhoz, hogy jól érezze magát. Hiányzó apa.  

 (Yoav Ben-Dov : The Marseille Tarot revealed című  munkája alapján)

 ____________________________________________________________________________________


Fény, értelem, összhang, a Nap hatása.

Jó és rossz tulajdonságok:

Kristálytiszta felismerés, az ítéletalkotás és a kifejezés világossága, irodalmi vagy művészi tehetség. Megbékélés, harmónia, jó egyetértés, házastársi boldogság. Testvériség, az értelem és a pozitív érzelmek uralma. Ismertség, dicsőség, hírnév.

Megszédítés, hiábavalóság, pózolás, ripacskodás, hiúság, fogékonyság. Meg nem értett művész. A csillogó külső alatt megbúvó nyomor, blöff, hamis pompa, tettető homlokzat, szemfényvesztő díszletek.


(Oswald Wirth nyomán)


Nagy arkánum lapjai

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy arkánum lapjai: X. A SZERENCSE KEREKE

A tarot szimbólumai - számok (kis arkánum)