A nagy arkánum lapjai: XIII. NÉVTELEN LAP

 


 

XIII. NÉVTELEN LAP (L'ARCANE SANS NOM, DEATH, HALÁL)

Mélyen spirituális kártya, nem feltétlenül jelent halált, utalhat egy régi élet végére és a lélek újjászületésére, új tudatosságra, friss startra, a kreatív tehetség felismerésére, egy elviselhetetlen helyzet lezárulására.

Fordított helyzetben egy követelés megszűnését, a változástól való félelmet, stagnálást és erőltetett önfeláldozást jelent.

/ A Megfejtett Tarot /


____________________________________________________________________________________


Vége valaminek, aminek eljött az ideje. Elvágása múltbeli hatásoknak, vagy domináns személyhez való kötődésnek. Felesleges dolgok feladása, lényeges dolgok megtartása. A régi dolgok eltűnése helyet biztosít az újaknak.

Üzenet: Add fel, aminek vége

Fordított: Nehézség a veszteséggel vagy változással való küzdelemben. Átmeneti nehézség, megpróbáltatás. Szétesés. Fájdalmas igazság felismerése. Nem jósolja a jövőbeli halált, de tükrözheti a már megtörtént gyász, veszteség, haldoklás miatti szorongást.

(Yoav Ben-Dov : The Marseille Tarot revealed című  munkája alapján)  

____________________________________________________________________________________



 Kikerülhetetlen végzet, szükséges vég, kijózanodás, aktív szaturnuszi hatás.

Jó és rossz tulajdonságok:

Elmélyülés, intellektuális behatolás, metafizika, illúzióvesztés, komoly belátás, kijózanodott bölcsesség, elszakadás, rezignáció, sztoicizmus.

Végzetes határidő, nem az áldozat által előidézett kudarc. Elbátortalanodás, pesszimizmus, abszolút fordulat, a homlokegyenest ellenkező módon való újrakezdés feladása.

(Oswald Wirth nyomán)

 


 Nagy arkánum lapjai

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy arkánum lapjai: X. A SZERENCSE KEREKE

A nagy arkánum lapjai: XIX. A NAP

A tarot szimbólumai - számok (kis arkánum)