A nagy arkánum lapjai: VII. A SZEKÉR

 


 VI. A SZEKÉR (LE CHARIOT, THE CHARIOT, DIADALSZEKÉR)

Ez a kártya a túlerő elleni küzdelmet és a felette aratott győzelmet jelképezi. Nehezen megszerzett presztízsre és vagyonra is utal. Váratlan szóbeli híreket és utazást is jelez.

Fordított helyzetben az érzéki szenvedélyek mérséklésére figyelmeztet, továbbá a hiúság és a szívtelenség veszélyeire, és kilátásba helyezi a tervek összeomlását is.

/ A Megfejtett Tarot /



____________________________________________________________________________________

Győzelem vagy eredmény a Kérdezőt erős és védett helyzetbe hozza. Ambíció, energia, motiváció az előrelépésre. Közmegbecsülés. Teljesítmény és magas státusz.

Üzenet: Aki mer az nyer

Fordított: Belső gyengeség rejtve a kifelé mutatott kép mögött. Arrogancia, hiúság. Túlzott védekezés. Érzelmi zárlat. Zavartság a céljaival kapcsolatban. Az közvetlen kapcsolat elvesztése emberek és a valóság felé. 

(Yoav Ben-Dov : The Marseille Tarot revealed című  munkája alapján) 

____________________________________________________________________________________


Diadal, mesteri tudás,felsőbbrendűség, a Nap és a Mars hatása

Jó és rossz tulajdonságok:

Törvényes siker, megérdemelt előrelépés, tehetség, képességek, a munkába állított rátermettség. Kormányzói tapintat, alkalmazott diplomácia, kompetens iránymutatás, az ellentétek kibékítése. Haladás, mobilitás, utazások a világban.

Indokolatlan ambíciók, a tehetség hiánya, bitorolt szituáció, törvénytelen kormányzás, diktatúra, ártalmas engedmények, gondok az iránymutatásban, igyekvések, túlfeszítettség, pihenés nélküli lázas aktivitás.

 

(Oswald Wirth nyomán)

 

Nagy arkánum lapjai 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy arkánum lapjai: X. A SZERENCSE KEREKE

A nagy arkánum lapjai: XIX. A NAP

A tarot szimbólumai - számok (kis arkánum)