A nagy arkánum lapjai: II. A PÁPANŐ


 

II. PÁPANŐ (LA PAPESSE, THE PRIESTESS, FŐPAPNŐ)

 

A titokzatosság és a kettősség lapja, a Pápanő belső érzékelést, komoly művészi és alkotó tehetséget, tudásvágyat és függetlenségre való törekvést jelöl. 

Fordított helyzetben rejtett tehetségre, a kötelezettségtől való félelemre, képmutatásra, a testi és érzelmi kapcsolatokban fellépő problémákra utal.

/ A Megfejtett Tarot /



__________________________________________________________________________________

Bölcsesség kombinálva értelemmel és intuícióval. Spirituális anya. Erősségeit elrejtő nő a férfiak világában. Szerénység. Titok, valami rejtett, rejtély. Valami ismeretlen nyomára bukkanni. Most lehetetlen az egyértelmű válasz. 

Üzenet: Tudni határokat szabni

Fordítva: Az igazi természetünk elrejtése a normális társadalom szokásai mögé. Nemiség és test konzervatív megközelítése. Érzelmi gátak.

(Yoav Ben-Dov : The Marseille Tarot revealed  című munkája alapján)

__________________________________________________________________________________

 

Misztérium, intuíció, jámborság, passzív szaturnuszi hatás

Jó és rossz tulajdonságok:

Tartózkodás, diszkréció, csend, meditáció, hit, bizakodó várakozás, türelem, vallásos érzület, lemondás, kedvező rejtett dolgok. Szükséges tétlenség.

Rejtett szándékok, képmutatás, álszentség, a kárra számító segítség, tétlenség, lustaság. Bigottság, gyűlölködés, ellenséges vagy közönyös rendelkezések, misztikus elmélyedés.


 

Ő a misztérium papnője, Ízisz, a sötét éjszaka istennője, melybe az emberi szellem nem hatolhat be az ő segítsége nélkül. 

 

(Oswald Wirth nyomán)

 

Nagy arkánum lapjai



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nagy arkánum lapjai: X. A SZERENCSE KEREKE

A nagy arkánum lapjai: XIX. A NAP

A tarot szimbólumai - számok (kis arkánum)